Joacă paintball:

În fiecare an, mai mulți oameni joacă paintball, peste 3,41 milioane făcând acest lucru în SUA în 2017. (Statista, 2022). Stabilit de mai bine de 20 de ani în Marea Britanie. Este posibil ca jocul să provină de la lucrătorii forestieri care au inventat un instrument de stropire a vopselei pentru a marca copacii pentru îndepărtare. Când cowboy-ii și-au dat seama de acest lucru, au început să folosească marcajele pe animale înainte de a le întoarce unul împotriva celuilalt.

Obiectivele jocului pot varia de fiecare dată când este jucat și includ luarea, aducerea, localizarea sau concurența pentru a fi ultima persoană în picioare este o mare parte a atractiei sale pentru jucătorii din întreaga lume! Tactica se va schimba în funcție de terenul pe care joci. Jucătorii pot opta pentru o abordare diferită de echipă, folosind metode ascunse, cum ar fi să-și aleagă loviturile cu atenție și să se miște pe furiș, sau pot merge complet invers, trăgând în mod repetat și jucând tare și rapid. Cine ești tu ca jucător?

Paintballul poate fi jucat în interior sau în aer liber, cu doi jucători sau 500 de jucători simultan. Un joc poate dura cinci minute sau 24 de ore. Deși jocul poate varia din când în când, un lucru este întotdeauna același: jocul de paintball este o adrenalină.

Cine poate efectua:

Oamenii de toate vârstele se pot bucura de paintball, deoarece are multe tipuri de joc și stiluri de joc diferite. Acest lucru indică faptul că ocazia va fi aceeași, deoarece este o alegere foarte apreciată pentru „sărbătorile de naștere, petreceri de burlaci și burlăcițe, team building și evenimente de turneu” (UKPBA, 2022).

În special la PPK, paintball-ul poate fi rezervat mai mult decât doar adulților! În prezent avem paintball pentru juniori, care utilizează tipuri de jocuri „pelete mai ușoare” și „mai puțin intense, prietenoase pentru copii” pentru jucătorii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. (PPK, 2022). Vizitați următoarele site-uri web pentru mai multe informații despre cine este eligibil să participe:

  • Poate cineva să joace paintball?
  • Formarea echipei corporative prin paintball
  • Paintball juniori/copil

Top zece sfaturi pentru paintball:

Strategia de atac

Paintball-ul necesită muncă în echipă, iar echipele trebuie să elaboreze împreună o strategie de atac sau de apărare. Un plan de joc sau o strategie de echipă vă va crește semnificativ șansele de câștig. Un plan bine gândit este esențial pentru succesul echipei tale.

Comunica

Paintball-ul este un sport de echipă. Prin urmare, este esențial să comunicați cu colegii dvs. de echipă și să vă înțelegeți reciproc fără a folosi multe cuvinte. Pentru a evita oferirea de informații opoziției, păstrați tăcerea și comunicați în primul rând prin contact vizual și gesturi cu mâinile.

Mergi inainte

Inamicul te va observa dacă rămâi nemișcat sau stai într-un singur loc. Ar trebui să mergi întotdeauna mai departe și să încerci să păstrezi cât mai multă distanță între tine și situație. Să fii văzut, împușcat și ejectat dacă nu te miști. Însoțitorii tăi sunt mișcarea și viteza.

Fi vigilent.

Concentrați-vă doar o parte din atenția pe o singură persoană sau locație. Dacă îți depui tot efortul într-un singur lucru, vei deveni o țintă pentru alți jucători. Trebuie să fiți prudent și să folosiți raționamentul la locul de muncă.

Aflați mai multe

Deveniți cât mai bine informați despre zonele de joc. Încercați să vizualizați zonele de joc și să notați cât mai multe puncte de vedere sau ascunzări posibil. Arbitrii în jocuri sunt o sursă sigură de informații pentru această inteligență.

dispozitive optice

Ochelarii tăi sunt cea mai importantă piesă de echipament pe care o ai. Acestea vă vor proteja ochii, fața și auzul, oferind în același timp o perspectivă clară asupra câmpului de luptă dacă sunt utilizate și întreținute corect. Chiar dacă ai cea mai bună fotografie pe teren, nu va conta dacă vederea îți este împiedicată de transpirație sau de lentilele acoperite cu abur. În timpul briefing-ului de dinaintea meciului, vă rugăm să acordați atenție ghidului dvs., în timp ce acesta discută cum să alegeți îmbrăcămintea potrivită, acoperirile anti-aburire pentru ochelarii dvs. de protecție și alte detalii.

Cu capac

Paintball-ul este adesea comparat cu „ascunselea cu armele”. Acest lucru este clar clar atunci când fiecare obstacol – o baricadă, copac, tufiș, mașină, structură etc. – care este suficient de mare și dens pentru a-ți ascunde corpul poate fi folosit ca „acoperire” împotriva focurilor inamice. Din acest motiv, dimensiunea, forma și unghiul husei – precum și modul în care vă ascundeți sub ea – sunt esențiale. Deoarece o lovitură cu degetul de la picior în paintball este la fel de letală ca și o lovitură de față, trebuie să vă păstrați întotdeauna întregul corp ascuns sub acoperirea aleasă. Găsiți o acoperire mai bună dacă nu! Într-adevăr, adversarii o vor face.

Tactici

Fiecare persoană este un expert și are propria strategie „perfectă” pentru a juca și a reuși. Am luat notă de toate acestea și am dezvoltat câteva tehnici universale pe care le puteți folosi în orice situație sau mod de joc:

Asigurarea faptului că echipa ta nu este vulnerabilă la flancare este primul pas. Echipele pot combate acest lucru cu condiția ca jucătorii lor să fie dispersați pe hartă de la bandă la bandă. În regiunile cu o mulțime de acoperiri, ați putea lua în considerare stivuirea jucătorilor, deoarece vă va oferi oportunități bune de a vă deplasa și de a obține un avantaj rapid.

În loc să tragi drept înainte, țintește în diagonală peste câmp din spatele capacului ales pentru a reduce probabilitatea că vei fi lovit și vei oferi niște lovituri scurte laterale și înapoi asupra inamicului.

Un grup mai mic de jucători ar trebui ținut la aproximativ 10 până la 15 metri de linia frontului în cazul în care totul merge prost. Acești indivizi pot ataca opoziția pentru a-și menține calmul în timp ce servesc drept rezerve pentru a ocupa pozițiile deschise sau se pot retrage imediat în poziții defensive solide pentru apărarea finală.

Forță armată/stealth

A fi puternic și puternic este eficient doar în anumite situații. Câștigurile pe termen lung provin mai mult din acțiuni discrete și precaute. A învăța cum să dispari în fundal, astfel încât să te poți strecura pe traseu neobservat, ar trebui să fie prioritatea ta principală.

Un timp distractiv.

Amintiți-vă că este doar un joc și este esențial să dați dovadă de un bun sportiv chiar și atunci când pierdeți. Când focul inamicului este intens asupra ta, vei simți presiunea, așa că încearcă să fii optimist și distrează-te. Deoarece sunteți membru al echipei, echipa vă va reflecta și mentalitatea. Cea mai distractivă va veni de la o echipă de conținut.