Jucătorii noi de paintball au adesea o mulțime de întrebări despre cum să-și cumpere primul marker de paintball. Acest articol este menit să ajute jucătorii noi să ajungă rapid la curent. Cu cât arma ți se potrivește mai mult, cu atât te vei distra mai mult.

Sfat general

Cea mai mare greșeală pe care o fac jucătorii noi este să cumpere prea devreme o armă de paintball. Fă-ți timp să împrumuți sau să închiriezi o varietate de markere pentru a vedea ce stil preferi, ce caracteristici sunt importante pentru tine, dimensiunea armei pe care o vrei și ce ți se pare confortabil. Veți observa că markerii vin în diferite tipuri, adaptate pentru diferiți jucători.

Categoria de marcaj

Un pistol de paintball, numit și marker, este principalul echipament folosit pentru a juca paintball. Jucătorii noi s-ar putea întreba care este diferența dintre marcajele pentru speedball, marcatoarele X Ball, marcatoarele pentru paintball recreaționale, marcatoarele pentru lunetist, marcatoarele pentru scenariu de paintball, marcatoarele tactice pentru paintball, marcatoarele pentru woodsball și alți termeni obișnuiți.

Răspunsul se bazează pe două tipuri comune de jocuri: speedball și paintball recreațional.

Markerele pentru paintball Speedball sunt  folosite pe câmpuri mici, de obicei pline cu buncăre colorate. Jocul durează în general doar câteva minute, deoarece jucătorii sunt foarte aproape unul de celălalt. Deoarece jucătorii de speedball se pot vedea cu ușurință pe un teren mic, armele de speedball nu trebuie să fie camuflate. Ca rezultat, markerele oferă o mulțime de culori și modele reci. X Ball este doar un tip de joc de speedball, așa că markerii de speedball pot fi folosiți în X Ball. X Ball este o marcă înregistrată a NXL.

Markerele de agrement  , uneori numite „pistoale de paintball pentru scenarii”, sunt folosite pentru a juca diverse jocuri de paintball pe suprafețe mari, inclusiv câmpuri și păduri. Jocurile recreative au mai multe variante. Woodsball este paintball jucat în pădure. Paintballul scenariului este jucat într-o zonă similară cu peisajul scenariului particular care este refăcut. Paintballul tactic include diverse reguli sau configurații de joc care pun în valoare manevrele strategice față de viteza brută.

Markerii de paintball de agrement funcționează în mod obișnuit la fel ca și markerii de speedball din interior. Cu toate acestea, au unele diferențe externe. Markerii recreaționali sunt adesea întunecați sau camuflați. De asemenea, marcajele recreative sunt adesea făcute să arate ca arme reale. Aceasta înseamnă că uneori sunt mai mari și mai grele decât pistoalele speedball. De fapt, unii marcatori de scenarii sunt proiectați să arate exact la fel ca armele din bătăliile istorice, dar interiorul armei este exact la fel ca un pistol Speedball.

Markerele de paintball Sniper sunt pentru jucătorii recreativi care doresc un marker care să tragă și să rămână mai precis pe distanțe lungi. Markerii de lunetist au adesea o țeavă mai lungă decât marcajele obișnuite. Aceste butoaie pot avea, de asemenea, o textură care face ca paintball să se rotească, ajutând paintball-ul să parcurgă distanțe mai lungi.

Tragere cu arme de paintball

În plus față de categoriile generale de speedball și paintball recreațional, markerii pot fi clasificați în funcție de modul lor de tragere și declanșare. Unele marcaje sunt complet automate, cele mai multe sunt semi-automate, iar unii jucători încă se bucură de marcatoarele clasice de acțiune cu pompă, care trebuie să fie remontate după fiecare lovitură. Unele marcatoare au o caracteristică simplificată care trece pistolul de la semi-automat la complet automat atunci când trăgaciul este apăsat la o anumită viteză.

Caracteristici marcaj

Performanța markerului poate fi afectată de o serie de alți factori.

Tip încărcător  . Încărcătorul de pe marker alimentează mingea de vopsea în cameră. Încărcătoarele sunt disponibile în multe tipuri, inclusiv alimentare cu băț, alimentare gravitațională, alimentare cu agitare și forță.

Tip de aer  . Paintball-urile pot fi încurajate în mai multe moduri. Markerele folosesc de obicei rezervoare de CO2, aer de înaltă presiune sau gaz.

Tip butoi  . Butoaiele vin într-o varietate de tipuri care se disting prin lungimea lor, alezajul și dacă au o textură care face ca bila de vopsea să se rotească.

Pret  . Markerele pot fi achiziționate cu doar 50 USD sau peste 1.000 USD. Majoritatea jucătorilor noi plătesc între 150 și 250 USD pentru primul lor marcator, ceea ce oferă calitate și performanță adecvate pentru competiția scăzută până la moderată.

Concluzie

Odată ce cunoașteți tipurile, caracteristicile și opțiunile de marcare prezentate aici, puteți începe să vă gândiți care este cel mai bun marcator pentru dvs. Încercați câteva markere pentru a vă da seama cât de diferite sunt.

Informații despre autor : autorul publică un blog cu arme de paintball care oferă recenzii despre arme de paintball, comentarii despre paintball și știri despre paintball. Profesional, autorul servește ca  un  licențiat  avocat Minnesota , asistarea întreprinderilor și persoanelor fizice în diverse domenii ale dreptului.